About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Wednesday, April 4, 2012

Udin mama sudah 4 bulan!!

As-Salam

Pejam celik pejam celik dah 4 bulan dah usia Udin. Rasa macam baru semalam je melalui saat-saat melahirkan Udin. Abah Udin pun rasa benda yang sama setiap kali dukung Udin. Abah selalu mengomel "Udin dan makin besar la, dulu abah dukung Udin muat-muat lengan abah je, ni dah terkeluar dah kaki Udin, tangan plak nak tepis-tepis abah je".

Setiap kali pegi monthly check up kat klinik kesihatan, soalan pertama yang abah akan tanya bila mama masuk je dalam kereta adalah berapa berat Udin? Berapa panjang Udin? Abah paling excited  bila mama bagi tahu berat dan panjang Udin. Itu belum lagi gelagat abah bila timbang berat kat rumah. Abah akan timbang berat abah dulu then dukung Udin timbang sekali lagi pasti wat la calculation nak tahu berat Udin naik berapa..pastu amik pita ukur mama ukur Udin pulak..macam tu la abah Udin kan..
Udin pun layankanlah ye..

Mama tak sabar nak shopping baju Udin minggu ni.Abah dah janji. Mula-mula mama nak beli online je senang sampai terus kat office abah tapi abah kata nanti dulu, kita shopping sama-sama..Padahal baju-baju Udin semua muat lagi sebab memang mama beli baju 3 bulan masa mengandung dulu sebab nenek Udin pesan beli besar terus sebab baby cepat membesar..

Bila dan 4 bulan ni mcm-macam dah kerenah Udin. Dulu nak tidur senang je, bagi susu mata tu terus terlelap tak de menguit pun. Skang sejak dah menginjak ke 4 bulan ni asal nak tidur je Udin mesti nak rengek-rengek manja ngan mama kan. Pastu main tarik tali pulak..kejap nak nenen kejap tak mau sampai la mata tu merah tahan kan mengantuk tu kan..mata nak tidur tapi hati nak main. Abah kalau rajin melayan Udin, sampai Udin pejam mata la abah layan Udin, boleh la mama berehat sikit. Tapi kalau abah penat keje mesti abah kan gunakan suara abah untuk bagi Udin diam sebab abah mengantuk..huhu...cian Udin cayang kan..

Perkembangan terkini Udin minggu ini adalah mengangkat punggung untuk merangkak la tu..tinggi betul Udin menonggeng tau. Kadang-kadang terbalik pastu terlentang..sian Udin..terkapai-kapai bila dah terlentang..cam terkejut pun ada muka dia..haha..pastu meniarap balik dan angkat punggung balik sampai la pitching Udin merubah ke tahap yang tertinggi minta didukung atau dah boring selepas penat mengangkat punggung..dalam waktu ni orang panggil nak menyusur ke depan. Bila angkat punggung automatik Udin akan bergerak ke depan sedikit demi sedikit..Ada sekali tu mama kat dapur baru nak masak.Masa mama mula-mula pandang Udin, Udin kat tengah-tengah toto..pastu mama basuh pinggan jap..dah siap mama toleh belakang tengok Udin dan sampai ke bucu toto pastu tiba-tiba menonggeng tinggi sangat ditambah dengan melonjak pulak udah terbalik, nyaris la nak terlentang atas lantai..menjerit mama kejap..kusss semangat...Udin wat apa?? Dia gelak je sebab ingat mama gelak kot..saba je la..

Aktiviti Udin hari ini ye..layan gambar la..


Suka sangat main dengan music worm ni

Tahu je kan mama nak snap pic Udin




 Opppsss...nak terbalik la pulak!!

 Mari mengangkat bontot..udin boleh!!

Adoinya pun alahai..


Rehat kejap la..isap jari dulu untuk refresh tenaga balik...


Chaiiiyokk!!



 Yeah!!! Berjaya sudah

Oh..oh..budak ini sudah meraung..ok..ok..sabar ye Udin..mama datang la ni..hikhik

No comments:

Post a Comment