About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Wednesday, May 9, 2012

Udin @ Swimming Pool

Assalamualaikum

Dari Isnin sampai la khamis ni mengikut suami ke De Palma Hotels, Ampang, ada seminar katanya. Suami tak nak aku duk berdua je dengan udin kat rumah, diangkutnya sekali kami. Bila dah tahu kat hotel ni ada swimming pool, tergedik-gedik la abah ngan mama udin nak belikan udin baby float. Jenuh la mencari tapi tidak ketemu sampailah ketika kami sedang mencari stok barang jualan aku, suami ternampak kat 1 kedai jual baby seat float..murah la bebeno..RM10 je..terus la abah udin hulur duit tersengih-sengih nak tunjuk kat mama kan..sebelum ni ada jumpa kat merata shopping mall, tapi rata-rata mahal bebeno. Suami teman ni jenis yang menghargai setiap pengaliran wang sama ada keluar atau masuk..ha..kalah la pakar ekonomi negara kome..bila jumpa yang berbaloi dan lawa pulok tu terus la dirembatnya..selesai..

Udin pulak kalau time mandi suke bebeno main air..cepuk-cepuk terpercik ke muka, terkebil-kebil kejap mata tu..tersengih..mengekek-ngekek gelak..suka sangat!! Petang semalam bawak udin mandi pool..tapi yang eksaited lebih abah la..as usual..:)

Ni nak share la sikit pic udin dalam air..(^^,)

 
cecah je kaki dalam air terus snap pic..memang gila gambar mama udin ni





dalam hati udin "air yang tenang, jangan disangka tiada buaya"..Ehh?? walaupun tak de kene mengena tapi nak bersastera juga




Sebenarnye udin geram sangat tengok air..bila nak tepuk air ni??





Perasan tak mata udin ke mana? Memang udin ni asal kita snap pic dia, mesti dia pandang ke lain. Memang bertuah la kalau kebetulan matanya memandang camera, kebanyakkannya mandang ke lain. Kalau pandang camera pun, die jeling je..tahu plak tu orang nak snap pic dia..memang mencabar la tugas abah ngan mama nak suh udin pandang camera..bila kita simpan camera balik, elok pulak dia pandang ke depan..ngengada betul..

Lagi 1 pesen udin ni, kalau snap pic ngan abah, mesti nak pandang muka abah. Ntah apa yang syok beno tengok muka abah tak tahu la..tak caya??moh kita tengok buktinya..:)

Abah dah boleh agak udin mandang ke arah dia, tu yang abah jeling je
 
Usaha abah untuk memujuk udin memandang camera
 



Lagi sekali

Sekali lagi
Selesi je snap pic ni, udin mula la wat perangai..merengek-rengek..udin ni cepat bosan orangnya..mewarisi perangai mama dia kot..jom naik atas mandi!!




2 comments:

  1. Amboi udin bestnye mandi pool yea... Nnt suh mama udin beli neck float lg best mandi leh renang2.. Ipan pun dah lama xmandi pool sb pool temporary closed for maintenance huhu...

    ReplyDelete
  2. aku mmg nak cari neck float mai, tp laki aku xnak, cam xselamat je katanye..takut kepala terlepas masuk air la.aku dah citer kt die yg neck float mmg ngam2 ngan leher bby die xnak dengo

    ReplyDelete