About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Saturday, August 18, 2012

Tak Sabar Nak Raya (^^,)

Assalamualaikum

Esok pagi akan memulakan perjalanan ke Kuantan, Pahang dengan 3 buah kenderaan. Mertua juga ikut bersama beraya dengan famili aku. Tak de masalah, lagi ramai lagi meriah kata mak aku. Maklumlah deme ni besan yang kamceng. Seronok beno kalau dapat join pegi mana-mana bersama-sama. Cerita panjang tak guna, aku listkan je la apa yang dah settle sementara nak tunggu esoknye

1. Pakaian semua dan siap masuk beg, tadi dah susun separuh dalam kereta sebab nak budget space kot ada ruang lagi. Ya, barang sangatlah banyak ye..

2. Disebabkan kami datang dengan 3 buah keluarga, aku dan suami memang dah cari homestay yang super besar setelah mengkaji semua aspek. Tok suami beraya bersama kami tahun ni dan sudah uzur, itu sebab utama kami memilih homestay dan tidak hotel atau apartment.  

3. Tahun ni kami bercadang untuk beraya sambil bercuti dan berjalan sakan. Disebabkan tahun ni balik Pahang. abah cadang kita round semua negeri pantai timur. So, perancangannya malam sebelum raya dan raya pertama bermalam di Kuantan. Pahang, raya kedua berjalan ke Kuala Terengganu dan bermalam di sana, raya ketiga bermalam di Kota Bharu, Kelantan. Raya keempat pula bertolak pulang ke Perak ikut Grik dan akan singgah di Tasek Raban rumah Ayah Lop, lepas tu ke Lahad rumah Mak Cu, dan pulang ke Manjung selepas itu. InsyaAllah, semoga dipermudahkan oleh Allah S.W.T

4. Alhamdulillah, homestay yang dicari juga menepati kehendak dan kriteria yang kami cari, yang penting 4 bilik dan ada kemudahan asas sesebuah homestay. Diharapkan kepuasan yang akan kami kecapi memenuhi selera kami semua. 

5. Abah sekeluarga akan bertolak dari Manjung ke Kuala Selangor selepas bersahur esok. Dalam sejam selepas itu kami akn bergerak terus ke Kuantan dan pada masa yang sama mertua bergerak ke Kuantan dari Puchong dan berjumpa di hentian rehat Genting Sempah sebelum meneruskan perjalanan. 

6. Sampai sekarang suami sedang berfikir macam mana nak sumbat stroller Alauddin, wheelchair tok, 2 trolley bags, sebiji beg balik kampung, beg toto, barang renyah dan kecik-kecik yang lain-lain..sabar ye suamiku. Alauddin aje pun dah 1 beg untuk pakaian dia..adoiii..

Sebenarnya tak sabar nak tunggu raya sebab tahun ni keluarga aku dan keluarga suami bersama-sama dalam 1 rumah menyambut raya. Dan yang paling seronok sambut raya bersama anak sulung kami, cucu sulung keluarga aku dan suami dan anak saudara sulung bagi adik-adik aku dan suami.

Ok, kita borak next updates ye..daa..:-)

No comments:

Post a Comment