About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Wednesday, September 19, 2012

Hepi 8th Year syatogethernas (^^,)

Assalamualaikum
Semalam kan 18.9..tarikh keramat kami laki bini zaman bercinta dulu sampai la sekarang ni..sebab apa? Tu la permulaan percintaan kami...orang panggil declare cinta kunun..chewahh!!
Kami masa bercinta memang tak pernah sambut beria pun..tak de candle light dinner, tak de present besar gabak bagai..just kami keluar pi jalan-jalan ja..bercinta masa belajar diploma kat UiTM Seri Iskandar semseter 3..huhu..paling hangit pun berjalan ke Ipoh nun la.bertawaf la kami dari Jusco lepas tu ke Ipoh Parade, lepas tu Greentown Mall lepas tu ke Tesco sampai la grade pun..sekarang je baru la naik Tesco Seri Iskandar la, Mcd la, KFC la, Mydin la, macam-macam la kat Seri Iskandar yang dulunya macam padang jarak padang tekukur......... 
Masa bercinta dulu, memang selalu sangat bergaduhnya..manjang bergaduh..tengah duk gelak sakan, 10 minit sat gi bantai gaduh..bila dah gaduh macam-macam la keluar kan..nak-nak gaduh ngan orang macam aku yang memang kaki gaduh ni..laki aku cakap jenis orang tak nak kalah..dia aje betuinye..nak buat cam ne..dapat pakwe jeles tahap gaban..kira sepesen la tu kan..:)
Asal bergaduh je nak putus, asal bergaduh je nak putus..aku la tuh!!! Sampaikan suami aku pernah cakap, ni kalau kahwin buat perangai macam ni memang tak leh rujuk langsung dah tau tak!! Hahaha..mak aku pun cakap, asyik gaduh je manjang, kawin la cepat, tak de gaduh dah..tapi memang ye la..dah kahwin ni,hilang terus la perangai kaki gaduh aku tuh..elok je pulak haa..kalau bergaduh pun paling koman dapatlah si Muhammad Alauddin tu, tak pun tak lama lagi dapat adik si Udin pula..kekekekeke
Tarikh keramatnya 18.9.2004...bila dikira udah 8 tahun la bersamanya pun..dan nak masuk 2 tahun usia perkahwinan kami..insyaAllah..semoga dipanjangkan usia perkahwinan kami ni..So, semalam aku cakap la kat suami aku pasal date ni..Bulat mata dia bila aku sebut dah 8 tahun dah kita bersama ye..tapi memang kami tak de plan apa-apa pun..hanya sekadar mengingati tarikh je..seperti tahun-tahun yang lalu..
Suami bukan jenis tak memberi hadiah, tapi pesennya memberi hadiah ikut dan dia nak bagi la..kadang-kadang tak de sebab pun tapi bila balik kerja duk bagi barang berbungkus..dapat pulak bini banyak soal ni..macam-macam la aku tanya sebab bagi hadiah kan..hohoho..
Ok..nak mengimbau sat kenangan dilamar sebagai kekasih...aiceh!! Ingat lagi suami ajak keluar jenjalan kat Ipoh..pegi JJ katanya..naik bas hijau General tu, tambang RM3 tak silap aku masa tu..suami aku plan nak lamar masa tengah jenjalan tu la..kebetulan ex-gf suami ni ada tournament bola tampar kat UiTM kami, depa dari UiTM Machang, Kelantan. So ari kami keluar tu rombongan Machang nak balik u depa la, tapi singgah jap jenjalan kat Ipoh ni ha..nak jadi kisah malam sebelum kami keluar jenjalan tu, memang si ex ni nak bagi tag nama kat suami sebab suami aku memang dah minta lama dah sejak depa putus dulu so kebetulan dia mai u kami, so suami aku pesan suh la bawak sekali. Memang suami sayang sangat tag nama tu..sebab dah putus dia minta balik la..haru betuii..
So tag nama tu suami suh bagi kat aku, dia bagi tahu hostel dan no bilik aku. Aku ni pelik la ngape suh jumpa aku pulak, bukan ada kene mengena dengan aku pun, aku dah suruh dia pi jumpa sendiri ex nya kan senang..suami aku cakap tak nak mengguris perasaan aku la, tak nak aku cemburu la, rasa khianati aku la..pe ke mende ntah..bukan declare apa-apa pun lagi..drama betul laki aku..hoho..
So aku bagitahu la roomate aku ex pakwe aku nak datang wehhhh..beria la deme ni melipat kain yang melonggok dalam baldi, sorok sotong dan suar kecik masing-masing dalam almari..maklumlah pakaian-pakaian comel ni kami jemur dalam bilik je, jemur luar kang ada yang kene mandrem pulok..yang sorang menyapu lantai, yang sorang buat air nescafe, siap bentang tikar makan, lepas tu angkut botol biskut, roti, cekedis bagai...macam lah nak nyambut ketua wanita daerah pulak aihhh...
Dengar bunyi pintu diketuk, semua pakat bersila menunggu empunya badan masuk mengadap..aduii..aku ni udohla tinggi alam, yang datangnya rendah beno, memang rendah sampaikan dia yang terkejut tengok aku masa aku bukak pintu..nak-nak pulak bila aku cakap aku la aisyah..hohoho..terkeluar la dari mulutnya..mak aihh...tingginya!!..
Yang laki aku ni ada pula ada plannya yang tersendiri..dulu kan maxis ada call 2 saat tu yang tak de cas tu kan..ingat tak..laki aku bantai call 2 saat dengan aku..dah la aku nak melayan borak ngan si ex ni, dia sibuk la nak call aku tanya itu ini nya pun..tak nyempat-nyempat..nanti aku update la story morry nye kan..sampai kan menjeling je ex nye kat tepon aku setiap kali berbunyi kan..siap tanya "Nasrul memang selalu call macam ni ye??" Apa nak jawab eh...aku sengih je la..Roomate aku tak abis-abis duk menjamu tetamu mengejut ni kan..memang terbaik la korang..
Dalam duk nyembang-nyembang tu ada la dia cakap esok driver bas singgah Ipoh, saje bawak rombongan berjalan kat Ipoh..tu yang kami tahu deme ada di Ipoh hari kami berjalan tu..so penat berjalan dalam JJ tu, suami ajak duduk sat..ada la sebuah kerusi kat satu sudut tu..so lepaskan rehat la kejap..aku ingat lagi kerusi tu depan watson..haaa..tetibe melintas la sekumpulan remaja rupanya rombongan si ex ni ha..dia yang perasan suami aku tengah duduk tu terus la mereka datang ke tempat kami..rupenye si ex ni datang bersama pakwenye, jadinya suami bagi tempat duduk dia kat exnya dan die duk nyembang ngan pakwe kawan tu kat tepi tiang sebelah kerusi tu..
Mood aku memang ok masa tu..tak de masalah..yang buat masalah bila keluar soklan dari si ex pasal bila kami mula berkenalan, bila berkenalan, dah lama ke kenal dan kenal kat mana?????????? Haaaaa...bole bajet tak angin dalam badan aku macam mana??? Suami aku memang dah perasan muka aku lain macam, bila keluar soklan yang sama buat kali ketiga dari si empunya badan ni, aku terus panggil suami aku, aku cakap kat si ex ni, kalau awak nak tahu sangat, awak tanya dia eh..jangan soal saya yang bukan-bukan!! Hohoho..suami aku muka dah macam risau kot aku tetibe naik angin ke kan..padahal nada aku cakap biasa je cuma muka aku memang serius tahap gaban la..terus la dia cakap kenapa nak tahu, tak apa yang penting pun, so pakwenye pun terus minta diri nak berjalan-jalan ke depan, mungkin menyelamatkan keadaan kot..huhu..dah selepas itu memang mood aku terus spoil maut...........
Suami memang frust gile tahap gaban sebab tak sempat nak lamar konon..katanya muka aku masam nak mampos sampaikan muncung sedepa..aku pulak pesen kalo dah spoil mood memang tak nak bercakap langsung..sejam jugak lah laki aku duk mujuk aku suh bercakap sebab memang die je bercakap dari tadi..macam-macam la ayat memujuknya..sudahnya pukul 5 petang suami abis modal dah dia ajak balik je la ke kampus sebab aku tak nak bercakap, asyik buat muka aje..
Tahu kat mana declare nye??? Naik bas pukul 6.00 petang, so masa lagi setengah jam cam tu nak sampai hari dah gelap dah..aku memang tak bercakap pun lagi..senyap je..sudahnya suami aku cerita la yang dia tadi nak declare aku as makwenye tapi tak sempat nak cakap, dah lalu pula si ex tu, rupenya mood aku spoil pula lepas tu, sudahnya dia nak juga declare pada hari tu juga..dia pun cakap la nak aku jadi makwenye dalam bas..ye..dalam bas yang penuh dengan orang macam-macam bangsa, sampaikan berdiri-diri pun ada..nasib kami ni dapat duduk, kalau duk bantai declare sampai berdiri memang sejarah kottt..aku pun disebabkan mood memang susah nak pujuk balik..aku angguk je malas layan..turun bas, berjalan ke hostel, sepanjang tu suami duk pujuk lagi ni tapi aku diam je sampai ke sudah..sebelum nak berpisah kat simpang hostel masing-masing, berkali-kali die minta maaf lepas tu suh aku call ke sms ke kat die malam tu..sebab dia tahu kalo dia call ke sms ke memang tak layan la aku..tak lena tido katanya kalo aku senyap macam ni..hah!!!! ayat orang bercinta..hangguk aje la..
Begitulah ceritanya..panjang la pulak storynye ye..sebab mood spoil bukan jeles atau apa, cuma rasa angin je dengan soalan-soalan yang diajukan oleh beliau itu. Entah apa sebab soalan tu aku pun tak tahu lah..aku pernah tanya suami aku ngapa masa malam si ex tu datang jumpa aku dia asyik call je kan..jawabnya saja nak bagi si ex jeles..perangai entah apa-apa..biasalah orang yang putus sebab kes curang ni memang hati sentiasa panas je bila berjumpa kan..lantak kome la..
Yang pastinya setiap kali tarikh ni menjelma, mesti suami aku akan ungkit cerita muka aku masam nak mampos sebab JELES katanya..lepas tu letih nak pujuk..siap cakap lagi kalau masa sekarang buat perangai merajuk macam tu, memang dia tak pujuk dah..die suruh sejuk sendiri..cittt!!
Semoga hubungan ni kekal sampai akhir hayat ye..:) As-salam

No comments:

Post a Comment