About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Friday, November 9, 2012

Kain Cotton Untuk Sarung Bantal Alauddin

 
Assalamualaikum
 
Alauddin ni jenis kuat berpeluh kat kepala. Kalau dia ralit main, raba-raba kepala mesti berpeluh.
 
Time tido pun, kerap berpeluh kepala walaupun dalam bilik aircond. Aku rasa sampul bantal kepala dia yang buatkan kepala dia cepat berpeluh.
 
Memang mak aku tempah ari tu kain cotton tapi mungkin kainnya mempunyai penyerapan peluh yang tak bagus.
 
Lagipun sejak lahir sampai la sekarang aku tak pernah lagi tukar sampul lain bantal dia. Sebab ari tu tempah 2 set, kalau basuh tukar warna yang sama je la.
 
Jadinya ingat nak ganti sampul baru lah since dah nak setahun pun sampul tu. Nak cari corak yang catchy, comel, macho gitu untuk hero kecik aku ni.
 
So, aku berusaha mencari kain cotton yang memang sesuai untuk wat sampul bantal budak. Cari punya cari aku jumpa 1 page ni memang jual kain English cotton yang corak comel-comel gitu.
 
Tengok harga pun takde la mahal sangat plus pulak kainnya berkualiti dan ramai customer dia komen puas hati la. Maknanya positive feedback la kan.
 
Aku pun ber pm la dengan tuan kedai tanyakan stok dia ada tak sekarang ni. Sebab banyak yang pre-order. Duk belek-belek, aku memang tertarik terpegun dengan 2 corak ni.
 
Dari segi corak memang sesuai untuk boy dan warna pun sangat-sangatlah menarik hati dan kalbu aku..huhu..pic die kat bawah ni
 
 
Aku paling berkenan corak yang ni la..Ingat nak amik 2 meter untuk corak ni. Tapi corak ni dah out of stock pulak kat supplier. Sedih...):

 
So, belek yang ni, pun menarik juga, suka yang warna putih dan merah tu...Memula kata sold out, tapi dia tanya supplier, katanya tinggal yang warna putih tu je. Aku terus la nak yang putih tu 2 meter.
 
Design untuk baby girl memang la banyak pilihan tapi untuk baby boy limited sikit. Aku nak amik 2 corak yang berlainan untuk buat 2 set sampul bantal kepala dan bantal peluk.
 
Cari punya cari, aku pilihlah corak yag bawah ni. Abis pilihan dah ni sebabnya banyak yang dah sold out.
 

 
Aku minat yang warna hitam coklat tu tapi pun sold out juga...Aiyaaa..tapi tuan tanahnya tak update pula stok ada ke tak da..jenuh nak bertanya pm bagainya...
 
 
 

 
Sudahnya yang ni la pilihan aku, warna biru tu. Amik la 2 meter. Asalnya warna merah gambar cars yang pic atas sekali tu tuan kedai kata ada stok kat supplier, pastu hari ni baru bagitahu yang merah dah abis tinggal putih sahaja.
 
Pastu sebab aku de bagi list code yang aku nak termasuk yang biru ni, dia gantikan je yang biru ni untuk yang merah. Aku pm senyap je...adoiiiii
 
Nasib la aku jenis tak baran tak tentu hala, dapat cerewet memang kene setepek kot. Aku redha je la..sebab dah bayar pun, kata ada stok kan. Suruh bank in segera sebab kat supplier kata stok ada itu je, sudahnya abis pula..
 
Tapi yang tak best, tuan kedai pos barang aku ari ni pula, katanya semalam. Aku bajet pos semalam, dapatlah hari ni sebab pos guna poslaju. Kalo dah pos hari ni, dapat esok lah kot.
 
Aku nak jahit tangan je sarung bantal ni, dah lama beno aku tak menjahit pun. Last menjahit pun beberapa bulan lepas, jahit kaki seluar suami, labuh katanya. Seluar ofisnya bagi untuk staff yang join kawad masa merdeka ari tu. Lama dah la punnnn...
 
Tak sabar sebenarnya nak menjahit ni..
Ada ke masa ko esah nak ngadap semua tu??????
 
Wait and see bebeh!!
 
ok..daaa...

3 comments:

  1. Comel.. :D
    Kalau nak website kedai yg jual kain ni boleh x? nak tengok lagi design2 kain dorang jual.. hihi thanks

    ReplyDelete
  2. kt mane beli kain tu...boleh share kedai online

    ReplyDelete