About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Friday, November 16, 2012

Lagi 2 Minggu.....(^^,)

Assalamualaikum
 
Cuti Deepavali dan Awal Muharram kelmarin, kami bercuti dengan famili mama dan famili adik mama, Mak Na kat Permaisuri Beach Resort, Port Dickson dari Selasa sampai Khamis.
 
Bila ramai-ramai memang lah seronok kan, malam Rabu tu kami buat BBQ dan malam Khamis tu kami makan tomyam, siangnya pula kami mandi swimming pool, jalan kat pantai, round town, itu je la pun.
 
Tempat menarik pun pantai Teluk Kemang, yang lain biasa-biasa je..huhu..
Bila dah berkumpul ni, macam-macam diborakkan termasuk la pasal hari lahir Alauddin yang tinggal lagi 2 minggu ni.
 
Punya la semangat atuk-atuk dan nenek-nenek Alauddin nak sambut, kalah mama dan abahnya..haha..Mama punya la seronok sebab nak sambut kat Puchong. Siap nak deco bagai...bantai la mama, kami ikut aje..:)
 
Diaorang seronok bukan apa, mama adalah anak sulung dalam famili mama, lepas tu suami pula anak sulung juga, jadinya Alauddin adalah cucu sulung dalam keluarga besar mama yang ada 3 orang adik beradik itu.
 
Tu yang nenek sedara pun seronok sekali nak sambut kan..Maklumlah Alauddin paling kecik dalam keluarga besar Hj. Hashim, yang lain dah beso tagun..
 
Macam keluarga sebelah aku, abah anak kelima, jadinya dah ramai cucu sedara cuma yang ni cucu sulung abah la. So abah dan mak la yang excited.
 
Kami pun dah survey kek yang ingin ditempah, rasanya nak tempah kat King's je sebab kedainya dalam Tesco depan umah je pun. Tapi sedang berfikir-fikir nak tempah kek upin ipin atau boboiboy..hurmmmm..base kek pun tak tahu lagi nak wat perisa apa..
 
Bab makanan aku tak kesah, terpulang pada mama sebab mama lagi pakar dalam bab-bab ni. Mak aku pun sekali nanti masak ramai-ramai, jaminan sedap la sebab 2 orang chef hebat kat dapur kan..
 
Pastu kata nak buat tahlil untuk arwah mak abah suami aku, doa selamat sikit, so jenis makanan mama lebih tahu apa yang sesuai. Biasanya mama suka masakan kampung dan mama suka buat dessert yang exotic..tak sabar dah aku ni..hihi
 
Cadangnya nak buat Jumaat malam 30hb ni sebab sabtu abah dah nak balik Manjung, Ahad nak berniaga balik. Mama kata ok la macam tu, sesuai sangat lah..
 
Pejam celik pejam celik dah nak setahun dah anak mama ni..Alhamdulillah :)
 


No comments:

Post a Comment