About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Tuesday, December 11, 2012

Peneman Malam

Assalamualaikum

Anak dah lama tido tapi laki bini tak tido lagi..Jangan pikir nakal yeee..hihi..

Sejak rezeki dalam biz online semakin murah, Alhamdulillah, rezeki dari Allah jua...suami adalah peneman setia aku setiap pagi..ha??? Setiap pagi?? 

Yela..aku tido agak lewat setiap malam sebab melayan komentar dan mesej dari customer. Suami lah yang sentiasa duk ingatkan aku dah reply ke mesej orang ni, dapat inform ke orang tu, dah pm ke details nak bayar kat orang nun, dah upload ke stok baru...kebanyakkan suami yang tolong ingatkan..:)

Tapi kadang-kadang suami keletihan sebab ada masanya dia kene berada di site seharian. Bila aku tengok dia penat balik kerja, lepas tu dah mandi pun nampak lagi penat dia, aku akan minta dia tidur la dulu. Tak yah tunggu aku pun tak pe...

Suami pernah tanya, tidur lewat ni esok tak ngantuk ke? Aku cakap takde lah..biasa je..sebab aku memang bukan jenis tidur petang sekalipun aku ada rasa mengantuk. 

Tapi paling lewat tidur pun pukul 1 pagi je. Biasanya tak de lah mengadap lappy je melayan customer. Tapi lebih kepada wat kerja rumah sikit-sikit la. Aku basuh baju pukul 8 malam,  2 round selalunya, dalam kul 11 ke, abis drama ke, baru aku jemur baju.

Kami jemur baju dalam bilik belakang khas untuk jemur baju je. So, tak de masalah la kalau aku basuh baju memalam pun kan. Kadang-kadang aku kemas ruang tamu, esok pagi tinggal vacuum je.

Jadinya, sementara aku belum tidur tu, suami melayan la youtube. Paling suka tengok video pasal kereta, layan Maharaja Lawak Mega,  dengar ceramah politik, dengor ceramah agama sampailah bateri tabnye bagi signal nak abis bateri dahhh..

Tapi bila tengok aku ralit depan lappy, dia layan kat handset pulak...cas tab..kalau bateri handset nak abis, amik tab balik..cenggitu la sampai aku nak tido...huhu

Selalunya aku suruh dia tidur dulu. Aku cakap tak yah tunggu. Bukan aku takut pun, tak de mende pun. Tapi suami cakap tak pe la..dia bukan ngantuk lagi. Saje nak layan youtube..ok la..:)

Aku bukan apa, esok dia nak bangun keje kan, kang ngantuk pula kat pejabat. Tapi memang ada kalau seharian kat pejabat, dia rasa ngantuk sebab dia jenis kurang suka kerja ngadap kertas. Dia suka kerja luar, lawat site.

Kalau datang ngantuk dia, waktu lunch dia balik la, makan lepas tu tidur. Kalau dia kata nak tidur, dia akan sms aku tanya dah masak ke, sebab bila dia balik dia terus makan, then terus lena la. 

Kalau aku tengah masak, dia balik lewat sikit sebab balik awal 
kene tunggu lauk dia kata rugi masa tidur...pulak dahhh

Kadang tu aku pun memang mengharap dia teman aku sampai sama2 tidur..hoho..aku akan cakap kat dia, abang, dah ngantuk ke..nak balas pm orang ni jap..Suami tanya, banyak ke? Banyak juga la..abang nak tidur dah ke??

Suami mesti cakap..belum lagi la..balas la dulu pm tu..Sat gi selang 15 minit aku tanya lagi, abang ngantuk dah ke? Tidur la dulu...Suami jawab..Belum lagi...

Kang 15 minit lagi aku tanya lagi..suami jawab mende yang sama...Sudahnya suami akan cakap, ayang buatlah dulu kerja ayang, abang tak tido lagi..abang teman..nanti nak tidur abang cakap.....hahaha..laki aku bebel la..suh tidur tapi duk tanye2 dah ngantuk ke belum dah ngantuk ke belum..akai nak suruh teman la tu...huhuhuhu

Tapi suami kalo dah ngantuk, memang dia bagi tahu la..tak de la tetibe aku dengor kruhh..kruhhh je..Nanti dia cakap lah abang dah ngantuk la, abang tidur dulu boleh..Tak pe ke abang tidur dulu? Memang sopan suami aku ni..hoho

Tapi kalau esok tu memang tak keje, suami memang tidur lambat gile sebab ralit layan youtube dia. Contoh macam malam ni la, esok kan besday Sultan Selangor. So, malam ni dia pulun layan video laptop la, dengar ceramah, pastu bantai gelak ngan aku pasal video rosmah joget hindustan.

Suami bantai gelak sakan tapi aku duk tak caya tu rosmah sebab orang dalam video tu memang muka sebijik dah tapi tang cutting badan nampak cam slim sikit dari rosmah, tapi laki aku kata memang betul sebab tak nampak slim pun..nampak gemuk juga...kahkahkah..

Adoiiii...layankan je la..tu yang laki bini tak tidur2 lagi ni..Tetibe terdengo pulak perut suami aku berkeriut bunyi lapo..hahaha..udoh bangun masak megi goreng la pulok..

Dalam tetengah pagi ni, 2 bungkus sorang juga dibalunnyeee..Lepas tu yogurt pula secawan. Tak pe leee..janji kenyang udoh...Suami aku sambung dengor ceramah politik....Aku??????

Apalagi...nak tidur lerrr..mata udoh rasa berat beno ni..
Selamat malam yeee..
AsFSalam :)

No comments:

Post a Comment