About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Monday, February 4, 2013

GURAUAN MEMBAWA BAHAGIA :)

Assalamualaikum

"Hensem tak abang pakai spek itam ni?"
"Hensemmmmmm"
Lebar senyum nye....dekat sejam tak ilang lagi senyumnye..*sigh*

"Abang, tudung ni matching tak?"
"Ok je...lawa je pakai mana2 pun"
Tersipu-sipu je jalan....sampai terklepat kaki kat tikar!!

"Ok tak baju ni abang pakai"
"Perghhhhh....bapak lawa sehhhh!!"
Jalan pun tinggi je dada ke depan...
"Abang gi keje dulu ye"

"Mana dapat resipi ni?"
"Tu nama resipi bantai je...ikut suka campak bahan apa yang ada...sedap tak???"
"Sedap giler ahhhhh...Errkkkk"
Perli kasaqqqq ni

"Apa bau sedap wangi ni"
"Wangi eh?? Ayang kentut baru tadi..."
"Wangi gile!!"
Padahal jiran sebelah tumis kari semerbak je bau die kannn

Kadang-kadang perbualan yang ringkas dengan usikan ringan boleh menceriakan suasana tenang suami isteri kan..:)

Tak kira la time bangun pagi ke, suami tengah bersiap nak pergi kerja ke, tengah prepare makanan ke tak pun tengah bersantai tengok tv...

Nikmatilah masa tenang dan ceria dengan keluarga kecil anda selagi diberi masa dan kelapangan oleh Allah S.W.T...syukur Alhamdulillah :)

As-salam




No comments:

Post a Comment