About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Thursday, May 23, 2013

Simple Tapi Seksi :)

Assalamualaikum

Teringin nak bergaya seksi persis model korea walaupun hanya untuk tatapan suami??

Pergghhhh!!! Cara tak ayat promo aku....hihi

Aku kan selalu berangan tau walaupun duduk rumah tapi pakaian dalam rumah mesti kene cantik juga.
Aku kat luar memang biasa je, tak de make up bagai.
Selalu sangat keluar tak berbedak pun...hoho

Aku suka tengok filem omputih yang wifenye kan buat kerja rumah, sibuk seharian layan anak, masak, basuh itu ini tapi masih dalam keadaan yang seksi...

Tapi bila keluar mana2 dia simple je, juz sarung pakaian casual simple, jalan dengan suami dan anak2.
Tapi kat dalam rumah dari cara mandi sampai la berpakaian memang tip top dan gojes.

Maksud cara mandi tu, time mandi selalu scrub badan, syampoo rambut, rendam badan dalam air wangi, lepas tu baru pakai baju seksi....
Perghhh...aura seksi terus datang.

Terpengaruh betul aku dengan life wanita sebegitu tau.
Rasa macam wanita tu ada sense of sensual yang sangat tinggi walaupun dia hanya duduk di rumah berkhidmat untuk suami dan anak-anak je
Tapi penampilan dia mengagumkan!!

Aku memang sedang mencari online shop yang ada menjual pakaian casual yang seksi tapi comel macam dalam filem tu...haha...
perlu ke mak esah mentioned "macam dalam filem" tuuu..adoiii

Cari punya cari jumpa la 1 online shop yang memang banyak gile pilihan dan design yang sangat2 meletops uolsss

Online shop ni dia menjual pakaian2 santai yang comel lote gitu tapi seksi tau.
Tergoda mak noks...huhu

Harus diingatkan juga ya, seksi hanya di rumah dan untuk suami sahaja.
Itu aku lah, orang lain aku tak tahu.
Bab aurat ni sendiri pikir la ye.

Nama fb die FEMME ELEGANT BOUTIQUE
atau website die www.fe.com.my

Aku ni kalau membeli suka try test dulu tengok cam mana kan
Walaupun masa duk usha2 tu rasa nak rembat 10 helai!!!! 
Semua gojes2, comel2, lawa2....geram je tengok tau.

Jadi setelah memilih hampir 1 hari setengah...haha...poyo kan
Aku beli dulu 2 helai skirt dan sehelai t-shirt


Ni skirt kembang, kain satin, lembut sangat dan sedap dipakai.
Agak seksi sebab jarang sikit dan paras peha.
Nak pakai tido sesuai, pakai siang pun boleh
Dia ada baju sama corak dengan skirt ni tapi jual berasingan, tapi aku tak perasan
Ingat nak beli baju die plak baru comel gitu...hahaha




Ni skirt ketat tapi kain bergetah
Pinggang dia sedap, tak ketat sangat
Kat tepi ada belah, so mudah untuk kita bergerak ketika melakukan kerja seharian dalam rumah.




Ni aku beli shirt dia je.
Butterfly sleevelass shirt namanya
Kain satin juga, sedap dipakai, dan sedikit jarang.
Yang penting ada aura seksi gitu....hahahaha




Masa sampai parcel ni. excited aku nak tengok rupe die
Adakah sama seperti dalam gamabr kan
Sekali depan mata lagi la cantik!!

Harga dia tak la mahal sangat, sedang elok je la dengan kualiti material dia tu.
Setiap sehelai harga tak sampai pun RM60.
Lepas tu kalau kita beli melebihi RM100 dapatlah free postage
Kan dah jimat kos pos :)

Aku pernah tanya suami aku pasal nak pakai baju macam ni
Pada mulanya dia kata janganlah, nanti ada orang datang rumah macam mana??

La......aku tanya balik pernah ke masa orang datang aku pakai terdedah???
Tak pernah kan....huhu
Risau sebenarnye dia ni

Lepas tu terus dia pesan siap2, jangan pakai macam ni plak masa dia tak de.
Hahaha....baik bos!!!

Rumah aku jarang orang datang, cuma orang pos barang je la yang hari2 datang.
Tapi aku dah tahu masa deme datang tu pukul berapa.
Jadi masa tunggu deme datang tu, aku tak de la pakai seksi meksi

Pakai siap-siap yang menutup aurat.
Mesti lah aku jaga aurat, sayang suami tak nak bagi dia berdosa kene tanggung dosa aurat aku.
Sama ada sengaja atau tak sengaja kan.
Kesian suami aku....huhu

Aku nak pakai pun time suami ada la
Sebelum suami balik kerja je atau masa balik lunch.
Malam tu seharusnya la....hahahaha!!

Jadi, kalau korang mencari2 pakaian simple untuk dipakai di rumah tapi nak seksi meksi sikit, boleh la usha website dieorg ni.
Service tip top, respond pun cepat.

Tapi bayar cepat la kalau nak orang process cepat kan...
Ni bayar pun lambat tapi sibuk tanya bila nak dapat barang...hoho
Ok...selingan je tu :)

Selamat mengusha la ye...
Pilih jangan tak pilih

Aku pun nak sambung pilih lagi ni...hoho
Nak tambah koleksi sikit2 je :)

As-salam





No comments:

Post a Comment