About Me

My photo
Seorang anak sulung kepada pasangan Mohd Yusof Pandak Abdul Rahman dan Hasnah Yusuf. Seorang kakak kepada 9 orang adik-adiknya. Seorang isteri kepada Nasrul Faiz Firdaus. Seorang ibu kepada seorang anak lelaki, Muhammad Alauddin. Seorang suri rumah sepenuh masa dan sepenuh tenaga ('',). Seorang businesswomen kecil-kecilan aje untuk mengisi masa yang terluang. Seorang yang simple dan mudah didekati. Terima kasih sudi menjengah blog saya yang tiada apa ini..
Powered by Blogger.

Saturday, June 14, 2014

WEDDING DAN KLIA 2

Assalamualaikum

Dua minggu lepas kami ke kenduri kahwin sepupu Nas, Nadiya
Umur dia muda setahun je dari aku.
Nikahnya dah selesai pada Khamis 28.5, dan majlis bersanding pada sabtu 30.5
Depa bersanding kat Dewan Gemilang UKM, Bangi

Kami tak datang masa nikah, sebab Jumaat Nas keje jadi kami datang masa majlis bersanding
Mama offer untuk masak 3 jenis bubur, bubur jagung, bubur nangka dengan bubur pulut hitam
Mama memang biasa ambil kontrak memasak bubur untuk kenduri kahwin sedara mara ni

Kami sampai di dewan pada jam 11 pagi lebih kurang
Masa ni pun baru selesai susun atur makanan dari pihak katering
Nas pun tolong untuk setting bahagian bubur

Menunya pula Subhanallah....memang banyak tak terperi rasanya
Untuk sebelah kanan, makanan biasa orang kahwin, nasi minyak, ayam goreng berempah, kuah dalca, nanas masak lemak ikan masin, papadom, buah oren, air aku lupa dah..haha

Sebelah kiri pula lauk kampung, ada nasi putih, sambal goreng jawa, cendawan kering masak lemak, paru masak sambal kering, sambal petai ikan bilis, ikan masin bulu ayam, ulam-ulaman, sambal belacan, buah oren

Sebelah lauk pauk masakan nasi minyak ada aiskrim malaysia, buat kat situ jugak
Dia ada mesin buat aiskrim, masuk air lepas tu goyang2 kejap dalam beberapa minit
Bila orang nak dia angkat lidi cucuk tu ja siap dah aiskrim dia
Ada kiwi, anggur, strawberry, laici dan oren

Bubur pulak kat sebelah bahagian makanan kampung
Sebelah tepi pula ada cendol pulut
Memang sedap cendolnye pun, manis lemak pekat cukup segala
Bertambah orang makan termasuklah aku....hihi

Depan sikit ada laksa pulak
Kuah laksa agak pedas dan ramai jugak yang kata pedasnya laksa lepas tu siap letak cili api potong pulak
Tapi mana suka pedas memang layan la
Tapi sayangnya ramai yang buang je sebab tak tahan pedas sangat pun
Kang makan jenis perut tak tahan jenuh nak lawan sakit perut pulak
Tapi aku memang suka sebab kene dengan selera aku

Sudut lain pulak ada menu yang memang orang tunggu2 kambing golek
Memang beratur orang nak merasa kambing bakar kan
Semua merasa sebab kambingnya besar dan Pak Ngah order 2 ekor
Aku siap makan 2 pinggan lagi, daging sedap, empuk, perapan bakar tu memang menyelinap di segenap daging kambing tu
Terrrrrbaikkkk!!!

Atas setiap meja makan ada kerepek untuk kudapan selepas makan nasi
Kerepeknya sedap, duk ralit makan tak sedor abis sebotol, naya sungguh
Kerepek dari tepung beras rasanya, memang sedap
Ada juga kuih muih macam tepung talam, kuih bakar, carrot cheese cake yang dah dipotong kecik2 senang orang nak ambil kan

Goodies juga ada pelbagai jenis
Untuk kanak-kanak, dapat mashmallow, beg coklat ada pelbagai jenis coklat, dan coklat batang buatan sendiri yang popular tu
Coklat tu dicairkan then letak dalam acuan letak batang then tekap pastu biar dia beku sendiri
Sedap sebab ada campuran oat kat dalam coklat tu

Untuk tetamu pula dapat apam coklat moist yang boleh tahan sedapnya tapi terlalu manis pada aku la
Yang tu je aku ingat, yang lain aku dah lupa...haha


Meh layan gambar eh :)


PELAMIN TEMA PEACH OREN





RUANG MAKAN BERADAT


PULUT KUNING SAMPAI TEPAT JAM 12 TENGAH HARI


MEJA GOODIES UNTUK KANAK-KANAK


MASHMALLOW



SESI PEMBAHAGIAN TUGAS

Pakaian untuk mak dan pak sedara memang disponsor oleh pihak pengantin perempuan 
Lelaki berbaju melayu warna peach pink 
Perempuan baju ikut suka nak buat pattern apa, kurung moden ke, kurung biasa ke, kebaya kebarung terpulang
Yang pastinya warna dan coraknya sama
Baju plain warna peach pink dan kain warna peach pink biru berjalur batik
Memang lawa kainnya



MENUNGGU PENGANTIN TIBA PADA JAM 1 PETANG



HULUBALANG DNA DAYANG PENGIRING


Alauddin memang ramai dayang2 dan hulubalang yang duk layan dia
Mak dan pak dia syok leh dating kat majlis kahwin orang
ngeh3




Ketibaan pengantin tepat jam 1 petang






Mak Cu bersama Adam anak lelaki bongsunya dan gadis cilik tu anak sedara sebelah Pak Ngah


Ketibaan pengantin tidak disambut dengan paluan kompang tetapi dengan alunan cak lempong.
Rasa lain sikit tak de kompang, sebab bunyi kompang ni semangat kahwin tu rasa berkobar2 je
Lagi kuat kompang lagi meriah rasanya
Tapi tak pe la kan, pilihan masing2

Mak Na kan pengetua sekolah kat Kajang, apa nama ntah aku lupa dah
Sekolah dia memang juara cak lempong ni
Dua orang anak dia kahwin guna alunan cak lempong je sebagai kompang dan halwa telinga sepanjang majlis berlangsung selang seli dengan lagu2 pilihan dan karaoke dari cikgu2 juga



Pengantin bersama mak ayah sebelah lelaki


Yang berdiri tu Pak Cu
Yang duduk paling depan mama, Mak Cu, Pakcik Mail dan isterinya dan Kakak Pakcik Mail
Deme ni adik beradik 1 bapak mak lain


Mak Na mak pengantin perempuan yang di sebelah nadiya



Raja Sehari - Nadiya dan Haqim





Habis je kenduri kami terus ke rumah Kak Ja di desa pinggiran putra, putrajaya
Nak melawat baby Aliya, yang dah masuk 3 bulan lebih dah usia dia
Dah pandai senyum dan gelak bila kita agah dia
Baby aliya masa ni ada batuk sikit2, tapi tak de demam



Baby aliya yang montel lagi gebussss
Aliya ni memang putih gile.....geram sangat


Saja nak amik berkat kot2 melekat untuk next generation
Muahahahaha :)
In shaa Allah



Bergambar kenangan bersama baby aliya


Kami sampai ke rumah mama pada jam 8 malam macam tu
Semua pakat mandi selesaikan apa yang wajib diselesaikan 
Lepas tu pakat terbongkang semua kat ruang tamu

Makan malam tu hanya makan lauk pengantin sahaja
Lauk pauk banyak berlebih. Mama dan Mak cu dah siap2 bungkus bawak balik 
Mak Na suruh pakat perabih bungkus bawak balik je
Hihihi...rezeki la tu kan, tak yah susah2 nak masak
Dah balik penat hanya panaskan lauk aje terus suap masuk mulut kan


Ahad esok tu Pak cu ajak ke KLIA 2, teringin beno dia nak tengok katanya
Nas pun ajak la semua ikut jalan2 tengok KLIA 2 naik ERL je
Dalam masa yang sama nak bagi Alauddin merasa naik train kan
Cuma bas je Alauddin belum merasa naik lagi
Kapal terbang dengan train dah merasa dah...hihi

Pukul 10 kami semua keluar menuju Putrajaya Sentral
Nas beli tiket pergi balik siap senang
Dewasa RM12.80 dan kanak-kanak RM6.20

Teringat aku masa bujang kalau turun KL memang naik ERL direct pi KL Sentral je
Tambang RM10.90 tak silap aku, tu sehala je la
Kadang pegi interview kat area KL
Memang lama sungguh la tak naik ERL pun kan sejak dah kawin ni

Dalam ERL Alauddin behave je
Dia ralit tengok pemandangan luar
Masa lepas hentian kat Salak Tinggi, dah memang dekat laluan kapal terbang, elok pulak kapal terbang air asia duk lalu depan mata Alauddin
Sedang elok je kapal tu naik mengadap kami
Bukan main suka lagi dia tengok
Dah lalu tu dia cakap la...bye aeroplane....byee...byee...Sungguh2 dia babai pun



Family mak cu
Orang jauh datang nak tengok KLIA 2



Keadaan di lapangan yang panas terik
Ni kat tingkat atas bangunan tu
Ramai orang kat atas ni
Kalau tengok dari sini memang nampak keseluruhan lapangan
Tapi agak terik la, kene pakai spek gelap....hihi




Kami kat atas dalam setengah jam jugak
Tengok 2 kapal terbang naik dan 2 kapal kerbang mendarat
Cukup lah tu kan
Merasa la dari tak de langsung

Lepas tu lepak2 makan kat KFC
KFC pulak memang  mengadap lapangan tadi tapi versi dalam cermin la...haha
Tengok lagi la kapal terbang duk parking 
Memang banyak kedai2 dan mini mall dalam KLIA 2 ni
Sementara nak menunggu waktu berlepas tu boleh la shopping kat dalam ni
Restoran pun banyak dan atm pun bersepah senang nak cari




Ni masa dalam ERL on the way nak balik ke Putrajaya Sentral
Dah mula mengantuk, sekejap lepas tu elok dia lentok tido sampai la ke rumah
Senang bebeno budak ni :)

Petang tu kami terus balik ke Kuala Selangor
Mak cu pun balik sama2 kami tapi die ke Lahat, Perak





Ni gambar masa minggu lepas, kenduri sebelah lelaki pulak kat Sungai Besar, Selangor
Tema pengantin hijau 
Tapi tema famili sebelah perempuan adalah biru

Masa kenduri sebelah lelaki, ada pengantin lain juga 
Adik Haqem punye majlis buat sekali dengan majlis menyambut menantu si nadiya ni

Masa datang ni waktu dah pukul 1 lebih
Kami datang lewat sikit dari rombongan keluarga sebelah perempuan
Masa sampai dah selesai makan dah
Mak Na ajak makan kat meja pengantin sebab pegantin pun dah masuk rumah nak bergambar bagai
Memang rezeki kami la nak merasa lauk pengantin kan

Ada siakap 3 rasa, udang panjat, bergedil, ayam golek tapi aku sentuh pun sebab sekor bulat macam tu segan pulak aku nak potong depan orang kan
Biasa aku tengok orang siap potong cuma cantumkan balik ayam tu jadi seekor elok nanti senang orang nak amik makan kan

Air pula coktail buah, tapi silapnya dia dah letak ais siap2, jadinya susu coktail mendap ke bawah air ais pulak naik ke atas
Kalau nak minum kene kocak dengan senduk baru leh minum kalau tak, tak rasa la nikmat coktail tu kan
Tapi aku tak amik pun, aku minum air katira je

Banyak juga makanannya, tapi tak sentuh semua sebab kami makan lauk untuk jemputan tu sekali, lauk pngantin wat nambah2 nak merasa je

Dah selamat dah majlis sepupu aku nan sorang ni
Selamat pengantin baru ya :)
Didoakan bahagia sampai syurga ye

WASSALAM :)


Friday, June 13, 2014

Penang lagi...weeeehuuuuu.....;)

Assalamualaikum

Bulan lepas kami ke Penang lagi
Asal tanya je tahun ni nak jalan mana
Aku mesti nak selit Penang jugak
Suka betul aku berjalan ke Penang
Tak tahu lah kenapa
Tapi yang paling suka makanan dia
Itu paling utama kalo aku ke Penang
Sampaikan aku memang akan google tempat makanan paling best kat Penang
Baca review bloggers
Lepas tu aku kabo kat Nas nak pegi makan kat mana
Memang kami suka cuba tempat makanan yang baru

Aku nak cerita tempat makan yang aku pegi sepanjang kami 3 hari 2 malam kat Penang
Mana yang sedap mana yang sedang2 je rasanya aku akan review ye
Kot la leh jadi panduan pada orang lain kan




Kami bermalam di Rumah Peranginan Persekutuan Pulau Pinang terletak di Jalan D.S.Ramanathan berdekatan dengan bandar Georgetown
Rate pun murah aje, 1 malam rm70 dan kami amik 2 malam jadi rm140



Pandangan dari pintu masuk 


Ruang lobi


Ruang dalam bilik
Ini bilik kami
Sesuai untuk famili yang bawak 1 atau 2 orang anak kecil



Antara tempat yang kami tuju




ZAITON FAMOUS LAKSA PENANG

Lokasi di Padang Kota
Gerai berderetan dengan gerai yang jual jeruk2 tu
Harga murah ja RM3.50.
Macam biasa aku minta tapau ja makan kat hotel baru feel
Sebab aku tak suka makan tempat ramai umat rasa seksa nak makan plus nikmat pun kurang
Sayur banyak gila dia letak
Bunga kantan depa tak masak letak dalam kuah tau cam mak kita duk buat tu
Depa rincik2 halus ja makan mentah cam salad ngan timun tu
Sekali gigit memang terasa ulam2 tu
Tapi laksa penang tak dak telur ye
Depa tak makan telur rebus macam kita biasa makan tu
Pastu laksa dia boleh tahan la, tak sikit tak banyak
Pastu cili api aku minta lebih sebab tak puas ler makan laksa tak gigit cili api
Kuah pulak memang banyak siap leh buat hirup lagi
Pada aku laksa dia memang marvelous sedap gila
Kuah dia memang kene dengan selera aku sebab tak pekat dan tak cair
Memang aku akan tuju lagi gerai ni kalau mai Penang lagi


SOTONG KANGKUNG

Sebelah gerai laksa Zaiton ada gerai jual sotong kangkung
Aku dah pernah cuba gerai lain jadi kali ni aku nak cuba gerai lain pulak
Aku pun order set paling kecik
Aku jenis suka tanya harga
Sotong kangkung dia sebut rm16 sepinggan besar
Aku kata yang kecik ada tak sebab makan sorang
Dia kata ada rm6 saja
Kerang rebus rm12 sepinggan
Sama harga cam gerai2 lain jugak
Tapi sebab aku pernah beli kerang rebus pastu sos dia manis cam sos keropok lekor aku memang takkan order dah
Aku ingat sos dia buat sendiri pastu rasa pedas manis
Rupanya itu je rupa sos dia
Memang aku tak mau beli dah la sebab sos dia tak seperti apa yang aku harapkan
Lepas tu kerang dia kecik dan sedang2 gitu ja
Pastu bakar pulak sampai masak sangat sudahnya kecut isi kerang tu
Cenonet je tinggal isinya
Tapi minta maaf la aku tak ingat pulak nama gerai sotong kangkung tu tapi memang sebelah gerai zaiton laksa
Sotong kangkung pun tapau jugak
Rasa memang sedap macam biasa la
Tapi yang best sotong dia tak keras, lembut sangat.
Setakat ni dah makan 4 kali sotong kangkung tiap kali datang Penang
Gerai sebelah Laksa Zaiton ni paling sedap dan kene dengan selera aku




PASEMBOQ HUSSAIN FAMOUS FOOD

Nas jenis kalo dah suka sesuatu tempat tu memang dia tuju situ ja la
Dah 4 kali dah kami beli pasemboq kat gerai yang sama
Nas suka beli kat gerai Hussain Famous Food
Biasa kami ambil untuk 2 orang makan
Memang tak lebih dan tak membazir
Wajib amik 3 ketul ketang 4 ketul cucur rangup 2 tauhu 1 tempe 1 telur rebus dan mende kering petak segiempat sama tu apa nama ntah tu kami amik 3 or 4 keping
Biasa kene tak mahal mana pun range dalam rm18-rm25
Tak pernah lagi la kene mahal nak mampos ke apa kan
Sebab lepas potong2 tu memang banyak betul la so puas hati dengan harga
Tak tahu la kenapa beberapa orang kat blog beli pasemboq sampai 50 60 sekali makan
Kome amik makanan mahal ke hapa kan
Kalo amik hat mahal memang la cas mahal ye dok??? Hihi

Kuah dia sedap sangat pastu pedas dan kuah dia warna merah2 sikit
Aku suka makan pasemboq dengan kuah yang banyak
Rasa puas sangat makan pasemboq hussain ni


QUEENSBAY MALL

Macam mall biasa kita pegi tu
Hanya jalan2 saja tak ada yang menarik pun nak dibeli
Mencari bahan makanan kering untuk ngunyah untuk Alauddin, air minum dan apa2 kudapan la
Lalu kat bahagian basah ada ayam perap barbeque pulak
Kami beli kat Giant ja
Aku kata kat Nas kita beli ayam ni wat makam sarapan esok sementara nak cari makan kat luar
Depa jual potongan besar. Jadi aku ambil untuk Nas bahagian dada yang sekali tight tu then aku punya the whole leg sekali drumstick tu. Memang besar la ayam tu kan
Aku memang bawak multicooker ke mana kami pergi pun
Senang nak masak or panaskan apa2

Jadi sarapan kami esok pagi tu nasi dengan ayam panggang. Baki perapan ayam tu kami wat salut dengan ayam sambil panggang tu jadi ada la kuah sikit kan
Perapan ayam yang sedap dan kami pilih yang black pepper punya


TOYS MUSEUM

Masa pergi bulan 2 ari tu kami just lalu je depan toys museum tu
Tak de rasa nak singgah pun. Aku pikir tak ada apa yang menarik kot
Pastu ada sorang blogger ni aku memang follow blog dia, dia bawak anak dia ke toys museum tu
Tengok gambar wahhhh menarik jugak ni
Ada banyak patung watak animasi, anime dan komik kat dalam tu
Mesti Alauddin suka nanti kalau bawak dia masuk
Bayaran masuk untuk dewasa rm15 dan kanak-kanak rm10.
Tapi kene tunjuk IC masa nak bayar tu ye








































Lebih kurang 2 jam jugak kami kat dalam tu
Lepas pergi toys museum kami sambung jalan-jalan cari makan semula
Yeehhhuuuuu!!




MADY CHAR KUEY TIAU

CKT  Mady ni memang famous tau
Kalau baca blog orang cerita pasal CKT  gerai Mady memang antara yang top
Gerai dia tepi jalan je dekat dengan Petronas tak susah mencarinya pun
Kat area Batu Feringgi

Aku just order CKT special Rm6 ke rm8 tak silap aku la
Ada udang 3 ekor kot tapi aku tak mau telur mata
Rasanya pulak pada aku biasa2 saja
Sedap jugak rasa dia tapi belum sampai aku rasa suka nak beli lagi
Mungkin next time aku akan beli kat kedai lain pulak


ZAIRIE LAKSA

Zairie laksa ni 1 gerai dengan Mady CKT
Aku rasa nak test Zarie Laksa. Sebab ramai kata laksa dia boleh tahan jugak
Harga rm4 tapi laksa dia lebih banyak dari laksa Zaiton.
Dari segi sayur semua memang bagus both letak sayur yang banyak macam kambing pulak rasa sebab makan sayur penuh ja atas laksa tu
Tapi bab kuah laksa zaiton lebih ummpphhh dan sedap dari laksa zairie
Jadi laksa zaiton aku bagi 5 bintang laksa zairie aku bagi 3.5 bintang ajo.
Bukan tak sedap tapi lebih sedap hat zaiton lagi dan lebih menepati selera aku





SANY CHAR KUEY TIAU

Lokasi kat jalan nak ke airport Bayan Lepas, gerai seberang jalan
Senang mencari gerai ni
Tapi orang memang ramai gila dan yang paling best tu service dia cepat jugak
Kami tak menunggu lama untuk order kami
Dalam 10-15 minit sahaja
CKT dia memang sedap cuma lagi nikmat kalau makan kat kedai tengah panas2 tu kan
Kira baru angkat dari kuali tengah basah2 tu makan kan lagi nikmat
Tapi sebab kami tapau sampai kat bilik dah tersejat kuah CKT tu tapi sedap memang tak leh kata apa
Nas makan CKT Mady dia kata sedap lagi CKT Sani. Next time kita makan kat Sani je la....ok set!! Hahaha

Harga Sani pun tak mahal mana. Aku order yang spesel ada telur mata baru rm5 sebungkus.
CKT dia banyak lepas tu bungkus dalam kertas coklat tu ja gulung2 cam roti canai
Yang Mady tu bungkus dalam bekad ekslusif siap kene tekan polisterin plastik tu memang tak tumpah la kuah dia
Aku pikir mungkin harga mahal sebab bekas bungkus pun mahal gak kalo canggih rupa tu
Yang bawak aku makan kat Sani si Faez la kawan sekolah menengah dulu
Terima kasih la bawak kami laki bini makan CKT Sani sedap. Hehehe


GURNEY DRIVE

PASEMBOQ

Malam kedua kami pusing2 cari makan kat Gurney Drive yang dekat tengah bandar Georgetown tu
Berhadapan dengan McD
Tempat ni memang sesak betul, cari parking pun 2 3 kali pusing
Kami nak beli pasemboq kat sini pulak, konon Nas nak rasa tempat lain la pulak
Harga dia lebih kurang je dengan kat Padang Kota
Tapi dia kurang sedap dari padang kota
Aku tak pasan nama kedainya tapi dia paling hujung sekali kat deretan kedai yang ada jual makanan panas dan laksa tu
Kuah pasemboq dia tak sedap macam kat padang kota

NASI LEMAK CHILIBILIS

Gerai nasi lemak ni gerai yang paling depan
Nasi lemak kukus lepas tu dia bungkus dalam polisterin canggih
Tauke tolong cedokkan nasi dan letak bahan asas nasi lemak
Sambal kita letak sendiri. Ada ayam goreng berempah jugak kalau yang nak makan nasi lemak lauk ayam
Aku just tambah telur mata je. Harga tak mahal mana RM3.50 sahaja
Sambal minta bungkus asing tapi banyak betul pakcik tu bungkuskan
Rasa sambal dia boleh tahan sedap tapi aku suka nasi dia
Lembut dan rasa santan lemak tu
Nasi dia boleh tahan kenyang jugak dan kami hanya beli sebungkus sahaja konon kata nak merasa
Sebab masing2 dah ada makanna yang dah dibeli sebelum tu

MIHUN SUP TULANG

Gerai dia berderet dengan nasi lemak chilibilis tadi
Selang 2 3 gerai kot tapi sebaris la
Ada perut usus daging tulang dan ekor
Boleh minta campur2 harga rm6 tak silap aku
Memang mihun sup utara sebab depa guna sambal merah tu
Aku minta sup campur ayam dan perut
Rasa sup baisa2 sahaja, nak kata sedap sangat2 tu tak de la
Kalau nak bagi bintang aku boleh bagi 3 bintang dari 5 la
Rasa boleh pergi tapi nak ulang beli lepas ni memang tak la, akan cari gerai lain yang supnya mungkin berbeza rasa dia dari gerai ni


Selesai dah 2 hari kami di Penang
Esok pagi Isnin tu kami siap-siap nak balik dah la
Tapi Nas kata nak singgah kat Kuala Kangsar la
Jalan-jalan cari makan kat Kuala Kangsar pula

Kami singgah kat gerai-gerai berdekatan dengan jam besar yang terkenal kat Kuala tu
Kat situ ada beberapa gerai jual laksa kuala dan kuih muih

LAKSA ZIMBO
Kawan aku yang memang orang Kuala Kangsar kata laksa zimbo memang top
Dia ada gerai kat situ jugak dan lori bergerak kat belah tepi bangunan sebelah medan selera
Tapi aku beli kat gerai tu je la
Minta bungkus setengah kilo RM6.
Aku beli 2 gerai yang berbeza. 1 lagi yang kat sebelah popia station
Ada gerai laksa apa nama ntah lupa dah. Tapi dia belah paling hujung sekali





POPIA STATION
Ada 2 jenis popia basah dan popia goreng
Aku beli 2 jenis, harga aku lupa dah berapa
Tak silap aku 5 ketul rm3 ke rm5 macam tu la
Tapi rasa dia memang sedap, paling aku suka popia basah dia
Penuh sayur2 kat dalam tu, pastu sambal dia pun sedap

Lepas beli segala makanan tu kami teruskan perjalanan sampai la ke Kuala Selangor
Sampai rumah lebih kurang pukul 9  malam macam tu
Puas hati dapat berjalan ke Penang dan singgah di Kuala Kangsar
Rasa nak pegi lagi la Penang tu
Hahaha....suka sangat mai Penang kan

Wassalam :)